59. Orbán István - a sisakos műsajtós


A képen látható bűnöző karakterű Orbán István, esetenként „Steve Orban - Canada Press” csúfnevű személyt, olvasóink ismerték fel a wanted –névtelen bűnözők rovatban. Két beküldött fotón, (megtekinthető itt) Orbán Istvánnál 2007. október 23-án, még az összecsapások előtt, jól láthatóan egy zsákmányolt rendőrségi sisak volt látható, melyet nyíltan a derekára erősítve viselt a Deák téren. A sisakhoz természetesen jogszerűen nem juthatott hozzá, vélhetően azt még a 2006. szeptember 18-i szélsőjobboldali terrorcselekmény során zsákmányolta. 2007. október 23-i utcai viseletének céljához pedig nem fér kétség, vélhetően azt nem a visszaszolgáltatás céljából vitte magával.
Olvasóink szerint, Orbán István egyébként a Kossuth téren minden nap –és szerencsére egyre kisebb létszámmal- „kukorékoló” MNB2006 egyik rendezője. Volt olyan eset, hogy egyes eseményeken Press mellényt vett fel és sunyi módon „Steve Orban - Canada Press” feliratú kártyát tűzött rá, ezzel szimulálva, hogy Ő újságíró és ott szambázott a rendőr sorfal mögött...
Az egyed egyébként a Fogarasi úti Tesco áruházban biztonsági őrként dolgozik, azonban ezzel a Tesco-ellenes Kucug.info-nak írt szimpátia-leveleiben, vélhetően nem szokott dicsekedni.