78. Kisberk Szabolcs –hazudozó provokatőr


A képen látható 1977-ben született, kispesti Kisberk Szabolcsra, a hazugságairól elhíresült RémHírtv-s riporterre már korábban felfigyelt a Partizaninfo Kurucwanted aloldala, azonban egészen a 2008. március 15-i manipulatív hazudozásáig nem tartottuk időszerűnek a bűnözők közé való kihelyezését. A nemzeti ünnep során alakított gyomorforgató hazug megnyilvánulásai, a randalírozókat bíztató és a gyújtogatókkal vívott csatában megfáradt rendőröket szándékosan provokáló magatartása, valamint a Partizaninfo szerkesztőihez eljuttatott róla szóló felháborodott olvasói beszámolók egyértelművé tették, hogy Kisberk Szabolcs méltó helyet vívott ki magának a hazánkat felforgató bűnözők és azok támogatói között.
Rendőri beszámolók szerint Kisberk Szabolcs egész március 15-én egy rosszarcú, alacsony, kopaszodó kamerás férfi társaságában járta az utcákat.

Közvetlen, telefonos kapcsolatban állt a legradikálisabb skinhead szubkultúra jeleit magukon viselő árpád-sávos bűnözői csoportokkal, akiknek hívására szinte minden rendőrökkel való összecsapás helyszínén azonnal megjelent. Felvételeket természetesen minden esetben csak a rendőrökről készített. Eközben gyakran beszólogatott, provokálta az őt a rajta lógó sajtós igazolványa miatt maguk mellett megtűrő rendőröket.

Egy másik beszámoló szerint Kisberk Szabolcs láthatóan röhögött, amikor a randalírozó csürhe rendőrökre támadt.
Kisberk Szabolcs és kamerás segédje rengeteg mennyiségű anyagot vett fel március 15-én, ám csak és kizárólag a magyar rendőröket kevésbé előnyös módon bemutató felvételeket volt hajlandó nyilvánvaló hazugságokkal kommentálni és leközölni, köztük azt a felvételt, amelyen az látszik, hogy egy a csatákban megfáradt taktikai mellényt viselő civil ruhás rendőrt kóstolgat azzal, hogy hol van rajta az azonosító.

Hazug Kisberk Szabolcs a Hírtv –amúgy hiteltelen- Híradójában telefonon keresztül számolt be arról, hogy állítása szerint egy „idős, 60-70 éves bácsit húzgáltak a rendőrök a földön. A bácsit úgy rakták be a kocsiba, mint egy zsák lisztet, kicsit rásegítve néhány ütéssel. Szerintem kicsit el is vesztette az eszméletét, mert úgy tűnt, hogy magatehetetlen. És három percig tartott, amíg betuszkolták valami hihetetlen módon. Ellenállást nem tanúsított, nem nagyon tudta azt sem, hogy hol van.”
Arra a műsorvezetői kérdésre, miszerint tudja-e, hogy miért állították elő a szóban forgó férfit, a telefonon keresztül tudósító Kisberk azt hazudta, hogy „nem, semmit nem tudunk. Egy bizonyos távolságból futottunk oda, mert láttuk, hogy húzgálnak egy embert a földön, de tényleg a lábánál fogva ráncigálták, ide-oda húzták”

A több százezer ember felé közvetített információ hazugságát maga a szóban forgó riporter stábja által rögzített felvételek bizonyítják. A felvételen jól látszik, hogy az „idős 60-70 éves bácsi” a szirénázva haladó rendőrautók közé elvetemülten rohanva akadályozta azok mozgását, és az is jól látszik, hogy tárgyat hajít feléjük, majd több esetben ráüt, belerúg a rendőrautókba. Annak ellenére, hogy ezt a cselekményt a stáb látta és kamerával fel is vette, a Kisberk élő adásban azt hazudta, hogy „ nem tudják, miért fogták el a rendőrök a férfit.”


A felvétel 21. percénél hallható Kisberk Szabolcs hazugsága:
Hírtv_hazugságok_március_15.


Az azóta napvilágra került más szögből filmezett –ám szintén alaposan megvágott és olvasóink szerint mocskos módon megmanipulált- felvételből azonban az látszik, hogy a Hírtv rendőrellenes riportere akkor is hazudott, amikor azt állította, hogy a férfit a lábánál fogva húzták, ráncigálták a földön. A felvételből egyértelműen kitűnik, hogy az ellenszegülő férfit a hóna alatt ragadta meg egy rendőr és húzta a rendőrautóhoz. A férfi eszméletét nem vesztette el, hiszen lábait behajlítva felemelve tartotta.


A földön húzott „ájult bácsika” más szögből:
Vágott_felvétel_egy_agresszív_bűnöző_elfogásáról


A bicskanyitogató módon hazudozó szélsőjobboldali riporter arról is beszámolt, hogy három percen keresztül tuszkolták be az ellenállást nem tanúsító férfit a gépkocsiba. Azzal azonban nem számolt hazudozása közben, hogy egy ellenállást nem tanúsító ember autóba való beszállításához nincs szükség sem három perc időre, sem tuszkolásra.
Ami a leginkább felháborító, hogy az egyik civil ruhás rendőrt, akin –mint informátorunktól megtudtuk, a molotov koktélos támadások során a szúrólángtól védő tűzálló maszk volt- egyenruhás rendőrnek hazudta, egy másik civil ruhás rendőrt pedig egy másik alkalommal, már narrátorként azzal vádolta nagy nyilvánosság előtt, hogy „látszik a képen, ahogy belerúg a férfiba”.

A hazugságokkal telemocskolt felvétel megtekinthető itt. A szóban forgó eset a 2. percnél látható:
Hírtv_hazugságok_március_16.


A felvételen természetesen nem látszik semmiféle rúgás, de a manipulálásra szakosodott személyiségi jogokat semmibe vevő bűnözőpárti Hírtv-t és a jobboldal által pénzelt Kisberket a látható tények sem zavarják abban, hogy az általa várva várt, ám elmaradt rendőri brutalitásokról hazudozzon.