62. Vass István -Útonálló

Vass-féle jogállam
Ha engedik, jó, ha nem engedik, támadunk ...


Az arrogáns és agresszív személyiségéhez kiválóan illõ, radikális nemzeti oldalt képviselõ gödi Vass István, meglepõ módon 1990-94 között a Szabad Demokraták Szövetségének váci országgyûlési képviselõje volt! A fel nem fedezett amatõr festõ eredeti végzettsége szerint esztergályos. A rendszerváltás előtt csendes, átlag kisember életet élt. Nem tervezte sem a "Szent korona szerinti Nagy-Magyarország" visszaállítását, sem a bolsevik rezsim elkergetését, sõt még a világot felemésztõ cionizmus ellen sem emelt hangot. A rendszerváltás után az SZDSZ-nek nemcsak képviselõként, de magánemberként is feltétlen híve lett. Többen emlékeznek Gödön arra az idealizált, szocreál stílusban készített festményére, amelyen Petõ Ivánt ábrázolta. Kapcsolata a liberális párttal 1994-ben szakadt meg, mikor a vélhetõen otthonról hozott és addig elfojtott agresszív stílusa és csillapíthatatlan hatalmi vágya egyre inkább felszínre került, így a "langyosan" politizáló liberális pártban nem talált már megfelelõ partnereket, barátokat.

Miután 2006 februárban az önkormányzat elutasította támogatási kérelmét, amiben 600 ezer forintot kért saját kiállításának megszervezésére, Vass teljes arroganciájával az úgynevezett radikális nemzeti oldal felé fordult.
Vass, a 2006-2007-es félpályás útlezárások fõ szervezõje és természetesen a 2/A autóúton, a 2007 márciusában történt láncos botos autósverés egyik gyanúsítottja. Ő az az útonálló, akit a TV2 Naplóban is láthattunk annak idején, mikor a kevésbé lelkesen várakozó autóstól kérdezte fenyegetően, hogy „Van valami gond?!”, majd egyik csicskásával lefényképeztette a vélhetően „cionjudeobolsevista” autó rendszámát…
Vass István, 2007. szeptember 18-án az egy évvel korábbi csőcselékterror ünneplésén a Kossuth téren a mikrofonba üvöltve a „Rebiszes patkányok eltaposására” hívott fel. (Remélhetőleg ezt a rendőrök is megjegyezték és adott esetben a megfelelő hozzáállással honorálják majd, ha egyszer Vass úrnak rendőri intézkedésre lesz szüksége. – A szerk.) Természetesen Vass István közösség elleni izgatásának természetesen nincs jogi következménye: tudjuk, ebben a nagy elnyomásban mindent lehet.

Vass István 2007. december 17-ére, ahogy azt a Partizaninfo megjósolta, kihasználva a szakszervezetek által meghirdetett sztrájkot, ismét harcba hívja a csőcseléket. Egy Interneten terjedő felhívásában az áll, hogy december 17-én, az egyik hídra, teljes pályás blokádot jelentett be a rendőrségen, amit, ha engedélyeznek, jó, de ha nem, akkor számít az „utcai harcosok és a csőcselék” megjelenésére…