69. Ifj. Hegedüs Lóránt – A fenyegető Horthysta klerikális


A képen látható 1968-as születésű Ifj. Hegedüs Lóránt volt református lelkész, több szélsőjobboldali rendezvény meghívott szónoka és egyben a MIÉP alapító tagja.
Az Ébresztő című miépes budapesti kerületi újságban a következő sorokat jegyezte le ifj. Hegedüs Lóránt :
"A galíciai jöttmentek hada... rágták és rágják szét a hont... Hát halld meg magyar az 1000. keresztyén magyar állami év... egyetlen életre vezető üzenetét: Rekeszd ki Őket! Mert ha te nem teszed meg, ők teszik meg veled."
Fenti sorai miatt eljárás indult ellene, ám a felelősségre vonás, annak rendje és módja szerint ismét elmaradt.
A fasisztoid nézeteket valló és Horthysta szellemben, magából kikelve üvöltöző férfi, rendszeres vendége a Magyar gárda nevű Jobbik párthadsereg demonstrációinak is.
A szélsőjobboldali műlelkész, 2007. október 23-án, Szabadság téri felszólalásán is rekedtre ordította magát és többek között az árpád-sávos zászlókra –mint egyfajta ördögűző jeképre -mutatva üvöltötte, hogy: „mindenki féljen aki nem a magyarság ügyét szolgálja”.
Ifjabb hegedüs Lóránt horthysta klerikális uszító mondatait megtekintheti az alábbi linkre kattinta. Érdemes megfigyelni a film végén a „kurvanyádat” elhangzása után, a háttérben szurkoló Hegedüs Zsuzsanna turuldalnok gyermeki örömét és ujjongását is…

Lóránt atya kirohanása 2007. 10. 23.

A sujtásos feketébe bújt csuhást a fenti üvöltözése kapcsán a TV2 Mokka című műsorába is meghívták, ahol a jól bevált a „legjobb védekezés a támadás” jellegű árpád-sávos módszert alkalmazva próbálta meg kioktatni a műsorvezetőt és lehazudni saját kirekesztő mondatait.

Lóránt atya egyáltalán nem szélsőséges voltát tükrözi az is, hogy Szabadság téri templomában vendégül látta Daid Irwing holokauszt-tagadó szélsőjobboldali brit zugtörténészt, aki a fenti templomban dedikálta az egyáltalán nem szélsőséges gyülekezet számára nácimosdató, a holokauszt megtörténtét cionista találmánynak hazudó könyvét. Loránt atya a felvételen ezt is letagadta, ám egyházi feletteseinek felháborodására, templomának honlapján mégis úgy védekezett, hogy bár vendégül látták az ismert neonácit, az nem az ő meghívására jelent meg és a könyvdedikációt is más szponzorálta.